Перейти до основного вмісту


#КУЛЬТУРНО_ДУХОВНА_АКЦІЯ З НАЗВОЮ #АБЕТКА_ШЕПТИЦЬКОГО - ДЕНЬ 2


День II
Літера «Щ»

Можливо, хтось знайде на «Ю».


Щастя там, де любов

«А я так міркую, що де-де, а там знайдеться трохи щастя, де знайдеться трохи щирої любови.
Єдине, правдиве і велике щастя для чоловіка - то в тім, щоб Бога над усе любити і Йому цілим серцем служити.

Хто до того щастя дійде, тому навіть і терпіння, слабості і біда на добро і щастя обертаються. Він у всім бачить руку вседоброго Отця, який із любови до нас усім керує і про все дбає.»




«Краю мій Яворовий» (Marichka M.) долучається до акції:


«Щоб усіх християн заохотити до пильного дбання, до усильної праці та старання для себе і для своїх про знання катехизму, хочу вам сьогодні пояснити, що це таке - катехизм. Ви побачите, що це справді золота книга: золота, бо містить у собі найщирішу й найсвятішу Божу науку; золота, бо така цінна, що її християни повинні цінити на вагу золота і ще вище та більше, ніж на вагу золота....
Це велика річ для малих, марних, бідних грішників - пізнавати Божу правду. З того зрозуміло, який це великий Божий дар із неба - катехизм, яка це ласка - знати те, що катехизм учить, бо він є Божим словом, словом Божої науки, яку з неба приніс Ісус Христос.»







Джерела інформації:
Краю мій Яворовий



Коментарі

  1. Яворівська ЦРБ ім. Ю. Липивівторок, 24 березня 2020 р. о 13:57:00 GMT+2

    #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_2_літера_Щ

    Щаслива родина, що дає мучеників. Щасливий нарід, з якого Бог вибирає людей, покликаних до того найвищого, найкращого достоїнства в Божій Церкві.
    Немає дійсно красного вінця, нема чуднішої слави, нема більшого щастя для християнина, як кров пролити за святу віру. Але бути братом, сином, свояком мученика — то також немала слава і немале щастя[1].

    ВідповістиВидалити
  2. Що Церква чи Церкви відіграватимуть важливу роль в будівництві Батьківщини, про це не можна сумніватися. В християнських народах немає більшої виховної сили, ніж сила Церкви. То вона виховує народи, вона прищеплює вже в душу дитини ті християнські чесноти, які зроблять із неї доброго патріота і мудрого громадянина. Очевидно, робить це передовсім родина.

    ВідповістиВидалити
  3. #Шептицький_155
    #Абетка_Шептицького
    #День_2_Літера_Щ
    Яворівська ЦРБ ім.Ю.Липи

    #Митрополит_Андрей порушує і мовне питання, яке поєднує народ, робить його сильнішим.
    Він, зокрема, говорить:
    «Що ж робить якесь число людей одним народом? Передусім мова. Всі, що по-українськи говорять, або, що вважають українську мову за рідну, будуть складати український народ. Безперечно, єдність мови є зв’язком, що об’єднує людей»

    24.03.2020 року

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар