Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ ВІДБУЛАСЯ НАРАДА ВСІХ ВЛАДНИХ СТРУКТУР ДЛЯ ВИРІШЕННЯ СИТУАЦІЇ, ЯКА ВИНИКЛА НА КОРДОНІ МПП «КОРЧОВА-КРАКІВЕЦЬ» 


Аби забезпечити повернення українців додому, через МПП «Краковець-Корчова», що на українсько-польському кордоні, керівництво Мостиського прикордонного загону налагодили взаємодію з керівниками Яворівського району.

У вівторок, 17 березня, відбулася нарада щодо вирішення ситуації, яка виникла на кордоні МПП «Корчова-Краківець» в період боротьби з пандемією коронавірусу, а саме пришвидшення повернення українців із Польщі в Україну за участі голови Яворівської районної ради Володимира Сичака, голови Яворівської РДА Андрія Шумського, першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Денега, начальника Яворівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області, полковника цивільного захисту Руслана Іванчишина, начальника Мостиського прикордонного загону Юрія Осадчука.

Володимир Сичак зазначив, що районна влада робить усе можливе, щоб українці, які хочуть потрапити на батьківщину повернулися. Перевезенням українців з польської сторони здійснюється транспортними засобами. Водії працюють у масках. І польські, й українські прикордонники вимірюють у кожного подорожуючого температуру.

Юрій Осадчук наголосив на тому, що уже близько 600 громадян України доставлено із Польщі: скільки ще залишилося – наразі не відомо, бо українці увесь час прибувають до в’їзду на митну територію польського ПП «Корчова». Оскільки громадський транспорт не працює, люди туди добираються, хто чим зможе.

Також Юрій Осадчук просив посприяти, щоб під МАПП «Краковець» спорудили намет для обігріву подорожуючих. Цим питанням негайно зайнялися яворівські рятівники.

Прикордонник пояснив своє прохання тим, що українці із польського боку не мають належних умов для очікування: відсутні і туалети, і намети для обігріву, а люди, за його словами, мерзнуть – особливо вночі.















Джерела інформації:




Коментарі