Перейти до основного вмісту


ТРИВАЄ АКТИВНА ПІДГОТОВКА ЩОДО ВІДЗНАЧЕННЯ 155-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ МИТРОПОЛИТА АНДЕРЯ ШЕПТИЦЬКОГО


У середу, 4 березня, у приміщенні Митрополичих палат відбулося перше засідання координаційної ради щодо проведення святкових заходів з нагоди 155-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, яке проходило під керівництвом голови координаційної ради о. Юстина Бойка.

У засіданні взяли участь голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, депутати районної ради Уляна Ганусяк та Іван Карпа, владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, отець Андрій Стадницький, представники ОДА та музеїв міста Львів.

Володимир Сичак зазначив, що проведення заходів спрямоване на увічнення пам'яті митрополита Андрея, вивчення та популяризацію його спадщини. А також зауважив, що у Яворівському районі напрацьовано чимало заходів, реалізація яких уже триває і вони покликані стати основою відтворення інтелектуального, духовного потенціалу не лише підростаючого покоління, а й старших представників громади.

Члени координаційної ради озвучили напрацьовані ними заходи, з якими невдовзі можна буде ознайомитися.

Присутні обговорили пропозицію щодо створення сайту митрополита Андрея Шептицького, на якому буде розміщуватися уся інформація про заходи, які відбуватимуться.

Також Володимир Сичак висловив свої сподівання, що 2020 рік стане унікальним роком, особливо насиченим грандіозними подіями на честь предстоятеля УГКЦ Андрея Шептицького, який за мудрі настанови й великі труди отримав багато народних імен: Український Мойсей, Духовний будівничий, Провідник української нації, Великий митрополит.

















Джерела інформації:

Коментарі