Перейти до основного вмісту


ЧУДОТВОРНЕ РОЗП’ЯТТЯ, ЯКЕ КОЛИСЬ ВРЯТУВАЛО РИМ ВІД ЧУМИ, ПЕРЕНОСЯТЬ НА ПЛОЩУ СВ. ПЕТРА, ДЕ ПАПА ФРАНЦИСК БУДЕ МОЛИТИСЯ ПРО ПРИПИНЕННЯ ПАНДЕМІЇ


Хрест, який став символічним у наш час і пов`язаний з епідемією "великої чуми" у Римі 1522 року буде знаходитись на Площі Святого Петра під час папської молитви про припинення пандемії та благословення "Urbi et Orbi". 

Про це пише CNA.

Раніше повідомлялось, що 15 березня Папа Франциск здійснив піше паломництво до храму Сан-Марчелло-аль-Корсо, де знаходився цей хрест, аби просити Бога про припинення поширення коронавірусу. Цей хрест для римлян є надзвичайно дорогим, оскільки лише він залишився неушкодженим після пожежі, яка охопила святиню 23 травня 1519 року. 

Менше ніж за 3 роки Рим охопила "чорна чума", яка спустошила місто. На прохання вірян хрест був процесійно перенесений на Площу Святого Петра, при цьому у кожному кварталі міста була зроблена зупинка і звершена молитва. Така процесія тривала з 4 по 20 серпня 1522 р. Коли розіп`яття повернули до храму Сан-Марчелло-аль-Корсо, чума зникла з Риму.  

З тих пір хрест з`являється на Площі Св. Петра під час кожного Римського Святого року - прилизно через кожні 50 років - на звороті хреста викарбовуються імена понтифіків, які були свідками цих процесій. Останнє ім`я, що викарбуване на хресті - св. Йоана Павла ІІ, який прийняв розіп`яття у "День прощення" в рамках Ювілейного року (2000 р.). 

Сторінка Gosc повідомляє, що саме перед цим хрестом, 27 березня, Папа Франциск ляже долілиць "аби благати про припинення цієї епідемії, що спричиняє смерть і рани в цілому світі, гальмуючи розвиток економіки п`ятьох континентів і руйнуючи життя цілого людства". 

Крім того, кардинал Краєвський повідомив, що молитва Папи у п`ятницю буде незвичайна. Понтифік вийде на пусту Площу Св. Петра з Пресвятими Дарами. "Буде возносити руки і просити, аби Бог змилувався над нами. Уділить благословення місту і світу, повного відпусту, щоби ми почали з початку", - підкреслив кардинал. Про це повідомляє Deon

Нагадуємо, у п`ятницю, 27 березня Папа Франциск занесе благальну молитву в намірі припинення пандемії та уділить благословення "Urbi et Orbi", з яким пов`язана благодать повного відпусту. 









Джерела інформації:



Коментарі