Перейти до основного вмісту


У М. ЯВОРОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ВОЇНІВ - АФГАНЦІВ


У суботу, 15 лютого 2020 року, в Яворові відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та виводу військ з Республіки Афганістан. Цей день – нагадування для всіх поколінь українців про взірець мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку, яким стали воїни-інтернаціоналісти.

Традиційно урочистості розпочались з відправи екуменічної панахиди та громадського віче.

Привітали присутніх з 31 - річницею виведення військ з Афганістану та Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Наталія Лялюк, секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська, радник П. Бакунця Оляга Радченко та мешканці Яворівщини.

Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятника «Воїнам інтернаціоналістам Яворівщини» та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Відбулось вручення грамот райдержадміністрації та районної ради учасникам бойових дій на території інших держав за героїзм і мужність проявленні під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 31-ої річниці виведення військ з Афганістану

Нагадаємо: цього року, з районних програм виділено 47 тис. грн матеріальної допомоги матерям загиблих в Афганістані та особам з інвалідністю в наслідок війни в Афганістані.

Довідка: 31 рік тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація, участь у якій взяли 160 375 військовослужбовців – вихідців з України, 3 360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3 560 – стали інвалідами.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану у душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
































НИЗЬКИЙ УКЛІН БАТЬКАМ І МАТЕРЯМ, ЯКІ ВИХОВАЛИ СИНІВ-ГЕРОЇВ ...











Джерела інформації:

Коментарі