Перейти до основного вмісту


ОЧІЛЬНИК ЯВОРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ВЗЯВ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ У КРАСІЧИНІ (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)


Беручи до уваги близьке сусідство з Республікою Польща, яка є членом Євросоюзу, є унікальна можливість розвивати ефективне співробітництво у багатьох напрямках, переймати позитивний досвід розвитку громад сусідської держави в економічній, соціальній та культурній сферах. Така співпраця дає можливість залучати додаткові кошти міжнародної технічної допомоги на розвиток наших регіонів.

В суботу, 22 лютого, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак взяв участь у Міжнародній конференції «Європа Карпат», яка проходила у замку польського Красічина, що поблизу Перемишля.

Метою поїздки було підписання спільної Декларації про створення Транскордонної Функціональної Області «ПЕРЕМИШЛЬСЬКА БРАМА». Декларація передбачає підтримку розвитку співробітництва всіх зацікавлених партнерів з регіонів, розташованих у межах Яворівського, Мостиського, Самбірського, Городоцького, Миколаївського та Пустомитського районів - з української сторони, а також Перемишльського, Пшеворського, Любачівського, Ярославського повітів - з польської сторони.

«Міжнародна співпраця органів місцевого самоврядування Яворівського району спрямована на пошук і залучення інвестицій та соціально-економічний розвиток краю», - говорить Володимир Сичак.

Основні цілі діяльності «Перемишльської брами» стосуються спільного розвитку, зокрема: освіта, наявність комунікацій, туристична інфраструктура, інновації та екологія.































Джерела інформації:

Коментарі