Перейти до основного вмісту


РОЗГЛЯНУТО ПИТАННЯ ЩОДО ВКЛЮЧЕННЯ ЯВОРІВСЬКОГО РОЗПИСУ ТА ТРАДИЦІЇ ПРИГОТУВАННЯ ЯВОРІВСЬКОГО ПИРОГА ДО СПИСКУ НЕМАТЕРІАЛЬНОЇ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО


Упродовж 6-7 лютого у м. Славськ тривало виїзне засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації.

Так, члени комісії заслухали інформацію про стан виконання у 2019 році заходів обласних програм, зокрема Програми розвитку туризму, курортів і рекреації у Львівській області, а також погодили план заходів управління туризму та курортів облдержадміністрації на 2020 рік.

На порядку денному були розглянуті питання, які стосуються і Яворівського району, а саме:
  • включення Яворівського розпису (традиція розпису яворівської забавки) та традиції приготування яворівського пирога до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО;
  • про лист заступника директора департаменту з питань культури - начальника управління культури облдержадміністрації І.Гаврилюк від 03.02.2020 вх № 02-683 щодо погодження плану заходів з відзначення у 2020 році року Андрея Шептицького.







Джерела інформації:


Коментарі