Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ, 19 ЛЮТОГО, У ЯВОРІВСЬКІЙ ЦРБ ІМ. Ю. ЛИПИ ВІДБУВСЯ ІСТОРИЧНИЙ ПОРТРЕТ, ПРИСВЯЧЕНИЙ 125-РІЧЧЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВАСИЛЯ ВИШИВАНОГО


Завжди з думками про Україну. 

Йдеться про Василя Вишиваного. Сьогодні йому 125. Без сумніву він один з найбільш неординарних і найромантичніших постатей українського національного відродження. Бо цікавився українською культурою, захоплювався творами наших класиків. 

Претендент на гетьманську булаву, політик, дипломат, поет, полковник Легіону Українських Січових стрільців та Армії УНР, діяч ЗУНРу Вільгельм фон Габсбург, який увійшов в історію під іменем Василя Вишиваного. Разом з українськими вояками розділив тягар боротьби за Україну. 

Десятикласники Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 взяли участь у заході, присвяченому Василю Вишиваному, який організували працівники Яворівської центральної районної бібліотеки ім. Юрія Липи. Багато інформативного матеріалу, документальний фільм, зокрема, читачі й учні ознайомилися із книжково-літературною експозицією «Нащадок австрійських архікнязів» - все те, що було запропоновано учасникам літературного портрету. Школярі майстерно декламували поезії Василя Вишиваного. В читальному залі панувала щира й доброзичлива атмосфера. Дякуємо за запрошення!
















Джерела інформації:



Коментарі