Перейти до основного вмісту


ЯВОРІВСЬКИМ ПЛАСТУНАМ УРОЧИСТО ПЕРЕДАЛИ ВИФЛЕЄМСЬКИЙ ВОГОНЬ МИРУ


Вифлеємський вогонь, який символізує мир, любов та добро і символічно об’єднує всіх українців розійшовся храмами та домівками жителів Яворівщини і впродовж усіх Різдвяних свят зігріватиме людей радісною новиною про народження Божого Сина.

Сьогодні, 3 січня 2020 року, у митному пості «Грушів-Будомєж» що на українсько-польському кордоні, поляки урочисто передали Яворівським пластунам Вифлеємський вогонь миру.

Учасники урочистої передачі Вифлеємського вогню Миру разом зі священиками різних конфесій спільно помолилися за щасливе Різдво та мир в Україні, за результативну міжнародну співпрацю та міцність дружніх стосунків українців та поляків.

Участь в заході взяли голова Яворівської райдержадміністрації Андрій Шумський, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак; депутат ВРУ Павло Бакунець, міський голова Новояворівська Василь Муравель; секретар м. Яворова Ольга Созанська, голова смт Івано-Франкове Іван Семеряк; голова смт Краковець Ольга Мамчур; голова смт Немирів Микола Бесага та поважні представники влади Польщі.

Саме з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Вогонь долає кордони і єднає християн у переддень Різдва.

«Головне - принести тепло свічечки від Вифлеємського вогню і доброї благодійної справи не лише в свої домівки, а й збагатитися духовно, творячи у ці величні святкові дні добрі справи, підтримуючи нужденних, зігріваючи любов'ю і ласкою своїх рідних», - зазначив голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Вифлеємський вогонь миру – це подія, яка об’єднує всіх скаутів світу. Вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа, вони передають від країни до країни, від міста до села.

«Продовжуємо традицію передачі Вифлеємського вогню, аби на нашій землі нарешті настав мир, для військових та України. Дякуємо за цю краплинку світла і тепла, яку ви привезли до нас. Сподіваюсь, вона надихне нас на нові звершення і подарує вдалий рік. Ми вдячні вам за цей клаптик миру, ми сподіваємось, що він скоро настане» - говорить голова райдержадміністрації Андрій Шумський пластунам.

Церемонію передачі Вифлеємського вогню миру благословили римо-католицьких, греко-католицьких та православні священники.

Урочисту передачу Вифлеємського вогню Миру обрамили українські та польські щедрівки й колядки. Чудовими були пісенні виступи яворівських пластунів та польських харцерів.

Представники влади вручили юним учасникам цієї духовної події різдвяні солодкі подарунки, а священники різних конфесій благословили їх та їхні родини на щасливе та мирне життя.

На завершення українсько-польському кордоні люди різних національностей, віросповідань, тримаючи в руках свічки та лампадки з Вифлеємським вогнем, дружно помолилися за мир в Україні, за спокій в серцях працьовитого, доброго й порядного нашого народу, за найскоріше повернення з фронту додому мужніх захисників Вітчизни.

Зазначимо, що саме Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим нам асоціюється Різдво. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою, і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

Коментарі