Перейти до основного вмісту


В ЯВОРІВСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМ. Ю. ЛИПИ ВІДБУВСЯ ПАТРІОТИЧНИЙ ОБ'ЄКТИВ ДО 102 РІЧНИЦІ БОЮ ПІД КРУТАМИ


29 січня 2020 року минає 102-річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

До Дня пам’яті Героїв Крут з метою патріотичного виховання молоді, вшанування пам’яті Героїв Крут, у Яворівській центральній районній бібліотеці ім. Ю. Липи відбувся патріотичний об'єктив до 102 річниці бою під Крутами. Після всі присутні переглянули документальний фільм «Україна. Забута історія. Крути».

Участь взяли начальник відділу культури, туризму молоді та спорту Наталія Лялюк; завідувач сектору інформаційної діяльності та цифрового розвитку Ірина Кравчук; учні Яворівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 та опорного закладу «Яворівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка» і працівники бібліотеки.

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку - боронити її.











Зразковий драматичний колектив «Фантазія» РНД «Сокіл» до 102 річниці бою під Крутами






Джерела інформації:


Коментарі