Перейти до основного вмісту


ВОДОХРЕСНІ КУПАННЯ НА ОДНОМУ З ОЗЕР ЯВОРІВСЬКОГО ПОЛІГОНУ - ТАНКОВОМУ ОЗЕРІ


Традиційно, 19 січня військовослужбовці 184 Навчального центру Національної академії сухопутних військ відзначають Хрещення Господнє. Для цього заздалегідь обладнали спеціальну ополонку на одному з озер військового полігону.

З цієї нагоди, святкову літургію очолив владика Володимир Груца, отець Богдан та військові капелани отець Тарас Михальчук та отець Тарас Свищ. 

Участь у святі також взяли голова Яворівської райдержадміністрації Андрій Шумський та голова Яворівської ради Володимир Сичак.

Сьогодні ж усі охочі мали можливість відвідати святу літургію та скупатися в цілющій йорданській воді. Багато людей приходять сюди вже не перший рік, але були й ті, які вперше занурювались у воду. Вони відзначали, що відчувають себе чудово і вірять, що вода у цей день дійсно лікує від душевних і тілесних хвороб. 

Для обігріву були розгорнуті намети та розведенні багаття. Також для гостей та військовослужбовців приготували понад пів тонни козацького куліша і гарячий чай. Загалом участь у святі взяли майже 1 000 осіб.

Святковий настрій створювавли оркестр 184 Навчального центру та оркестр ДЮШМ м.Новояворівськ.





























Джерела інформації:



Коментарі