Перейти до основного вмісту


У М. ЯВОРОВІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ АВТОРА МУЗИКИ ДЕРЖАВНОГО ГІМНУ УКРАЇНИ - ОТЦЯ МИХАЙЛА ВЕРБИЦЬКОГО


6 грудня 2019 року у м. Яворові біля пам’ятника Михайла Вербицького відбулось віче, присвячене 149-річниці пам’яті від дня смерті видатного українського композитора Михайла Вербицького.

Велелюдно було в обідню пору біля пам’ятника видатному українцеві. Вшанування розпочалося з поминальної панахиди, яку відправили о. Степан Кобасяр та виконанням Державного гімну України.

«Уявіть собі, що автор музики Гімну України отець Вербицький, коли писав музику до Гімну, незалежна Україна була лише в його мріях. Сьогодні ми з гордістю виконуємо Гімн, він єднає нас. Українці розкидані по світу, але їх єднають такі місця, такі події, як сьогодні. І доки пам’ять про тих людей живе, доти житиме і Україна», - зазначив заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх. - «Наші урочистості, які розпочались тут сьогодні, біля пам’ятника отцю Михайлу Вербицькому будуть завтра продовжені на місці його вічного спочинку, адже отець Михайло Вербицький не тільки творець величної мелодії нашого Національного Державного гімну, це галицький видатний композитор, який, так би мовити, взяв на себе ту нішу творення поважної музики в середині ХІХ століття, між Бортнянським і Лисенком, який продовжив українську музичну школу. Завтра біля могили отця Михайла Вербицького у селі Млини на березі річки Шкло будуть продовжені ці урочистості і ми вклонимось тлінному праху і вічній пам’яті отця Михайла Вербицького».

На завершення заступник голови Яворівської райдержадміністрації Назар Сойко, заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх; заступник мера міста Яворова Ігор Грабовський та секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська поклали квіти до пам’ятника композитора та пам'ятника Героїв Небесної Сотні та загиблим АТО; всі присутні виконали церковний гімн «Боже Великий Єдиниий».





















Джерела інформації:






Коментарі