Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ, 12 ГРУДНЯ 2019 РОКУ, ВІДБУВСЯ ВЕЧІР - РЕЛІКВІЄМ «У ГРАНІТІ, В БРОНЗІ, У СЕРЦЯХ» ДО 41-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГЕРОЯ УКРАЇНИ РОМАНА ВАРЕНИЦІ


Сьогодні, 12 грудня 2019 року, у Староярської ЗОШ І-ІІ ст. ім. Героя України Романа Варениці відбувся захід проекту «Герої поміж нас. Небесна Сотня» вечір - реліквієм «У граніті, в бронзі, у серцях» до 41-річчя від Дня народження Героя України Романа Варениці.

Розпочався захід з презентації виставки Музею визвольної боротьби України «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини» для учнів Староярської ЗОШ І-ІІ ступенів ім. Героя України Романа Варениці, які підготували мистецьку програму на вшанування пам’яті Романа Варениці.

Також вшанувати світлу пам'ять Героя - Романа Варениці прибули районна та місцева влада, батьки та родичі Героя Романа Варениці, родичі загиблих Героїв Небесної Сотні Львівщини, учні, педагоги школи й небайдужі мешканці Яворівщини.

До близьких Романа Варениці від учасників заходу звучали слова вдячності за справжнього патріота, Героя рідної землі.

«Важко говорити і знаходити правильні слова під час таких заходів. Люди, які віддали своє життя за світле майбутнє нашої держави повинні бути пошановані нашою пам’яттю і нашими діями. Ми дякуємо батькам сьогодні за Героя , що завдяки таким Героям ми маємо зараз можливість боротись за нашу незалежність», - звернувся до усіх присутніх заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Назар Сойко.

Організатори: департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, Музей визвольної боротьби України у Львові, Староярська ЗОШ І-ІІ ступенів ім. Героя України Романа Варениці.

На завершення заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Назар Сойко нагородив грамотою Музей визвольної боротьби України за сумлінну працю та велику зроблену роботи у даній виставці.

Зазначимо, що започаткований департаментом з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації проект під назвою «Герої поміж нас. Небесна Сотня» презентують цю виставку вже у 20 середніх загальноосвітніх школах та інших закладах, де навчалися Герої Небесної Сотні Львівщини. Проект передбачає експонування виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини», створеної в Музеї визвольної боротьби України, та вшанування пам’яті кожного Героя Небесної Сотні Львівщини.














































Джерела інформації:

Коментарі