Перейти до основного вмісту


2020 РІК НА ЛЬВІВЩИНІ ПРОГОЛОШЕНО РОКОМ ДУХОВНОГО БАТЬКА УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ І ПАСТИРЯ БОЖОГО АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО



Яворівська районна рада отримала схвальне рішення від Львівської обласної ради на звернення щодо проголошення 2020 року на Львівщині Роком митрополита Андрея Шептицького.

У рішенні зазначено:

...«Відзначення у 2020 році 155-річчя з дня народження та 120-річчя з дня номінування видатного українського громадського і церковного діяча Андрея Шептицького митрополитом Галицьким»...

Маємо надію, що вищі органи влади теж схвалять наше звернення і вся Україна вшановуватиме у 2020 році постать Андрея Шептицького, адже відзначення на державному рівні обумовлене значущістю його постаті для розвитку Української Держави та Церкви і дозволить належним чином вшанувати ювілей видатного українського громадського та релігійного діяча, вченого, богослова, мецената, людини, яка поклала своє життя на вівтар беззавітного служіння Богу, людям та Україні.

Нагадаємо,

17 грудня 2019 року, під час ХХХ сесії Яворівської районної ради, депутатський корпус районної ради звернувся до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Львівської обласної ради, народного депутата України П. Бакунця та районних рад Львівщини щодо проголошення 2020 року в Україні Роком Митрополита Андрея Шептицького.




Джерело інформації:

Коментарі