Перейти до основного вмісту


12 ГРУДНЯ В ЦРБ ІМ. ЮРІЯ ЛИПИ М. ЯВОРОВА ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКАМИ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС


14 грудня в Україні щорічно відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, визначений Указом Президентом України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року. Саме тому, 12 грудня в ЦРБ ім. Юрія Липи м. Яворова відбулася зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, де кожен з них поділився зі школярами та присутніми подіями цих страшних днів, розказав інформацію, яка в той час була не висвітлена та як насправді люди реагували на неї.

Під час зустрічі учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблим на Чорнобильської АЕС, та переглянули ексклюзивний сюжет подій 1986 року.

Участь у заході взяли начальник управління соціального захисту населення Яворівської райдержадміністрації Уляна Ганусяк; начальник Новояворівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Оксана Корб'як; начальник Яворівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Володимир Галак; начальник відділу по роботі з пільговими категоріями населення управління соціального захисту населення Яворівської райдержадміністрації Любо Пазюк; працівники ЦРБ ім. Юрія Липи м.Яворова та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій.

Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм і професійна майстерність перевірені часом.

Ми пам'ятаємо про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь.

Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров'я й життя захистив нас й увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.























Джерело інформації:

Коментарі