Перейти до основного вмісту


ІМІТАЦІЙНА ГРА - ЗАНЯТТЯ З КУРСУ «ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ» ЗА УЧАСТІ УЧНІВ ЯВОРІВСЬКОЇ ҐІМНАЗІЇ ІМ. О. МАКОВЕЯ


В середу, 27 листопада, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак разом з методистом методкабінету відділу освіти Ольгою Копитко, за участі школярів гімназії ім. Осипа Маковея та вчителів ЗЗСО району, провели заняття з курсу «Фінансова грамотність» на тему: «Бюджет району. Податкові надходження, видатки на освіту».

Учасники були залучені до імітаційної гри - розподілу районного бюджету, свою увагу зосередили на потребах освіти. Кожен висловив думку, пропозиції, щодо основних освітніх проблем району, їх вирішення, окрім того, досліджували надходження відсотків з ПДФО у районний бюджет. Володимир Сичак у доступній формі окреслив особливості роботи, функції районної ради, повноваження депутатів.

«Усе, що ми робимо - ми робимо в прагненні до того, щоб наша країна змінилася, щоб вам у ній було добре і у вас не зникали усмішки. Щоб ви навчалися й зростали в любові до цієї країни. Щоб вона була для вас Батьківщиною в повному сенсі цього слова». Далі Володимир Сичак відповів на запитання. Діти цікавилися, чи важко бути очільником району. «Думаю, не важче, аніж вчитися в школі, - відповів В.Сичак. - Будь-яка робота складна, але є низка професій більш важких, аніж головувати в раді».

«Як працювати в колективі, щоб вас всі слухали і ніхто не заперечував», - поцікавилася учениця гімназії. «Треба шукати підходи і аргументувати те, що ти робиш», - відповів В.Сичак. Однак зізнався - не завжди спільну мову знайти легко.

Жвава дискусія на суспільні та локальні теми, обговорення, виступи, робота в так званих комітетах, багато цікавих запитань…Це говорить про те, що наша молодь активна, готова навчатися, не байдужа до подій в суспільстві.















 















Джерела інформації:

Коментарі