Перейти до основного вмісту


9 ЛИСТОПАДА ВІДБУДЕТЬСЯ ЯНІВСЬКИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ПИСЕМНОСТІ



Роль мови в житті кожної нації важко переоцінити. Мова – це і найголовніший засіб людського спілкування, і показник інтелектуального розвитку особистості, це і безцінна й невичерпна скарбниця культурного надбання нашого народу. Зрештою, з мови починається сама держава: у мові – її сила, могутність і сутність існування. Спільними зусиллями ми повинні розкрити красу і неперевершеність української мови, дати можливість їй пройняти серця інших людей. Любімо свою рідну мову, оскільки з нею – наше майбутнє і майбутнє нашої України!

День української писемності та мови – не лише причина для святкування. Це також чергова нагода відповісти на важливі запитання: чи готова Україна до викликів глобалізації? Чи дає собі раду в інформаційній війні, зокрема на мовному фронті? Чи ефективною є державна мовна політика? Враховуючи ці надзвичайно важливі питання, у рамках проекту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей», що впроваджує МОМ (Міжнародна організація з міграції при ООН), за фінансової підтримки Європейського Союзу, Громадський простір Янів, спільно з викладачем мови та літератури Наталею Волошин, став ініціатором та організатором проведення круглого столу до Дня української писемності та мови «Українська мова та писемність: зберегти рідне, набути нове», у якому задіяні викладачі-практики, представники органів місцевого самоврядування, фахівці-психологи, представники громадських організацій, волонтери, місцеві мешканці.

Цей круглий стіл є дієвим інструментом у налагодженні співпраці та єднання між мешканцями нашої Громади, організаціями, волонтерами та органами влади, це є надзвичайно важливо для процесу єднання українського суспільства в цілому. Проведення цього круглого столу має особливе значення, оскільки він дає можливість не тільки предметно обговорити актуальні питання, прийти до спільних ідей та рішень, а й визначити перспективи утвердження рідної мови, адже мова – це засіб формування і збереження самоідентичності українського народу, його культури та його традицій.




Джерело інформації:

Коментарі