Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ У С. ПРИЛБИЧІ ВІДБУЛИСЬ ЗАХОДИ З НАГОДИ ВШАНУВАННЯ 75-ОЇ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ СМЕРТІ ПРАВЕДНОГО МИТРОПОЛИТА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО


У п’ятницю, 1 листопада 2019 року у с. Прилбичі Яворівського району відбулись заходи з нагоди вшанування 75-ої річниці від дня смерті Праведного митрополита Андрея Шептицького.

Розпочався захід з панахиди біля каплиці-усипальниці родини Шептицьких у с. Прилбичі. Далі всі присутні рушили до храму, де відбулась божественна літургія. Після літургії відбулось свято духовного співу «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою ходою, невтомною працею любіть Україну» за участю хору Храму Св.влкмч. Юрія Переможця (м. Яворів (співали ще і літургію Анна Тарновська Тарновський) та хору церкви Святого Духа с. Наконечне 2 (Людмила Глова), дуету у складі Надія Королевич («Пісня про Андрея Шептицького), Ігоря Ваня у ролі митрополита. Ведуча заходу Тетяна Лин

Також у рамках вшанування праведного митрополита Андрея Шептицького відбулася презентація виставки Львівського музею історії релігії «На скелі віри».
Кожен геній завдячує вихованню своєї матері, тому громадська організація «Гостинець» презентувала виставу на основі книги Софії Шептицької про історію життя Софії Шептицької.

Участь у заході взяли заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Назар Сойко, голова районної ради Володимир Сичак; отець Андрій та Ігор і мешканці Яворівщини.


























Коментарі