Перейти до основного вмісту


УНІКАЛЬНІ ФОТО БЛАЖЕННОГО СВЯЩМ. КЛИМЕНТІЯ (ШЕПТИЦЬКОГО) ДО ЙОГО 150-РІЧЧЯ


Нині минає 150 років з моменту народження Праведника народів світу бл. свщмч. Климентія - Казимира графа Шептицького. Польський аристократ і успішний політик австро-угорської імперії у 43 роки вступив до українського монастиря. За майже 40-літню діяльність монах-студит і священик багато зробив для розвитку монаших спільнот Студійського Уставу та розвитку Церкви українців-католиків. Своє земне життя закінчив у "владімірському централі" у 1951 році як екзарх Росії та Сибіру. Католики визнали Його блаженним, а євреї Праведником народів світу. 


1. Станіслав, Леон, Казимир (майбутній о. Климентій) Шептицький, 1880 рік. Фото з колекції «Archiwum Szeptyckich» (Власність «Fundacji Rodu Szeptyckich»)

2. Казимир (о. Климентій) граф Шептицький у Ґрісі (Тіроль, Австрія). 1898 р. Фото з колекції «Archiwum Szeptyckich». Власність «Fundacji Rodu Szeptyckich»)

3. Студенти права з Кракова. Фрагмент спільного фото однокурсників графа Казимира Шептицького з професорами Ягеллонського університету в Кракові. Фото виконане у 1888 році. Фотографія з фондів Muzeum Historii Fotografii im. Walerego Rzewuskiego w Krakowie


4. 5. Граф Ян Кантій Шептицький, графиня Софія Шептицька (ур. Фредро), граф Казимир (о. Климентій) Шептицький, граф Роман (о. Андрей) Шептицький у Закопаному. Квітень 1892 р. Фото з колекції «Archiwum Szeptyckich» (Власність «Fundacji Rodu Szeptyckich»)  

6. Граф Леон Шептицький і граф Казимир (о. Климентій) Шептицький. Перед 1902 роком. Фото з колекції «Archiwum Szeptyckich» (Власність «Fundacji Rodu Szeptyckich»)

7. Отець Климентій і отець Йосиф Сліпий в часі візиту до Італії (Тіволі) біля озера Альбано. 1939 р. Фото із фондів Постуляційного центру монастирів Студійського уставу

8. Отець Климентій і отець Йосиф Сліпий в часі візиту до Італії (Тіволі) біля озера Альбано. 1939 р. Фото із фондів Постуляційного центру монастирів Студійського уставу

9. Отець Климентій із монахами-студитами та дітьми-сиротами. Унів, 30-і рр. ХХ ст.









Ким був Казимир граф Шептицький, чому вступив до монахів-студитів, над чим працював разом із братом Митрополитом Андреєм - читайте за посиланням.











Джерела інформації:















































































Коментарі