Перейти до основного вмісту


ТВОРЧА ЗУСТРІЧ «РУШНИК ЄДНАННЯ»


Сьогодні у фойє Старобільського районного Будиноку культури ім. Т. Г. Шевченка відбулася творча зустріч гостей з Яворівщини, з бібліотекарями, народними майстрами та творчими людьми Старобільщини, в рамках проєкту культурних обмінів між Львівською та Луганською областями «Рушник єднання».

Зустріч почалася з екскурсу-ознайомлення з роботами майстрів народної творчості Старобільщини, інформативної добірки «Історична палітра Старобільського краю».

Далі слово взяли гості. Вони почали з пісенного вітання від учасників вокального ансамблю «Калиновий цвіт» народного дому с. Черниляви, переглянули презентацію про центри освіти дорослих Яворівщини, провели майстер-клас з вишивання та вручили вишитого з одного боку рушника орнаментом Яворівщини для вишивання з іншого - орнаментом Старобільщини. Проєкт також представляли бібліотекарі Яворівської РЦБС та зав. НД с. Любині.

Під час зустрічі обговорювали питання культури і традицій, методи пошуку елементів нематеріальної культурної спадщини, а також сучасний стан і перспективи розвитку бібліотечної справи.

Зустріч пройшла у теплій і дружній атмосфері, яка сприяла живому та жвавому обміну думками.

























Джерела інформації:



Коментарі