Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ, 23 ЛИСТОПАДА 2019 РОКУ, ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОН ВШАНУВАВ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ


23 листопада – День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників.

Голодомор, що прокотився трьома потужними хвилями Україною, забрав тисячі й тисячі життів українців, став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори.

З нагоди роковин тих трагічних подій відбувся мітинг-реквієм. У заході з вшанування пам’яті жертв страшного голоду взяли участь керівники району і міста, духовенство та громадськість.

Навіть сьогодні, через 86 років, трагедію тих років важко осмислити. Національне нещастя, яке поглинуло мільйони безвинних, не підлягає забуттю. І нам нині живущим необхідно тільки одне - пам'ятати про ті події, про безвинні жертви нелюдського злочину і зробити все можливе і неможливе для того, щоб в історії нашої країни це не повторилось.

Присутні вшанували жертв Голодоморів хвилиною мовчання. Учасники заходу поклали композиції з колосків пшениці та квітів та запалили символічні свічки пам’яті.

Пам’ятаймо страшні випробовування, які випали на долю нашого народу та цінуймо прості житейські блага, які ми сьогодні маємо.
































Джерела інформації:

Коментарі