Перейти до основного вмісту


ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ З ПОЕТЕСОЮ-ЗЕМЛЯЧКОЮ ІРИНОЮ ГЕРОЮ (ЯВОРІВСЬКА РАЙОННА БІБЛІОТЕКА ІМ. ЮРІЯ ЛИПИ)


У Яворівській районній бібліотеці імені Юрія Липи 22.11.2019 р. відбулася зустріч з талановитою поетесою, членом Національної спілки письменників України Іриною Герою, котра презентувала яворівцям свою десяту збірку поезій «Осінній цвітопад».

«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»…

А тому зустріч з поезією завжди неповторна, вона торкається серця і душі. Особливо коли поетеса – жінка, котра у життєвій круговерті сімейних і професійних обов’язків (все встигнути, про все і про всіх подбати, всім приділити час і увагу, все виконати на всі сто), зуміла не зачерствіти від монотонної одноманітності буднів, а навпаки - розфарбувати світ навколо себе своїми поезіями-римами, немов барвами, додаючи йому краси і ніжності, любові й радості, світла і святості.

Саме тому холодного вітряного листопадового дня у Яворівській районній бібліотеці імені Юрія Липи було так тепло, ніби відразу засвітило кілька сонць. І шановану гостю – поетесу, члена Національної спілки письменників України Ірину Геру, і читців та виконавців, і чисельну аудиторію гріли сонця таланту, поезії й пісні. І була тут і життєва мудрість, що з досвіду проростає, і юнацька щирість, і взаємна увага. Ірина Гера - авторка десяти поетичних збірок: «Думи, перевтілені в рядки», «На крилах лелеки», «Ковток джерельної води», «У лабіринтах долі», «Навперейми грозам і напастям», «Прокинься з гріховної сплячки», «Хресна дорога», «Ріллею життя», «Дотиком душі та серця», «Осінній цвітопад». Варто зазначити, що авторка цих збірок за фахом - викладач математики, десятки літ присвятила навчанню і вихованню дітей.

Хвилюючими були виступи Пелиньо Ганни, Клименко Олександри, Лесяк Анастасії та Лесяк Христини, учнів Яворівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (школа під Ратушею), які майстерно декламували вірші Ірини Гери: «Як часто у щоденній суєті», «Умій», «Сумую за вами», «Я українка».

Подарунком для Ірини Гери стала пісня на її слова «Якби я сонечком була», котру Людмила Чешерова-Балата записала на диск і яка прозвучала на вечорі.

Окрасою заходу стали пісні у виконанні юних талантів Софії Стецик («Стежина добра». «Марія»), дуету в складі Марічки Бутки й Оксани Тістечок («О царице», «Радуйся, Маріє»), Марти Джугало («Мама» і «Україна – це ти»).

Сама Ірина Григорівна напам'ять декламувала вірші, найближчі до душі: про батьків, дітей та онуків, про Україну. Останні поезії, які лунали з уст п. Ірини - це про теперішні події Революції Гідності та війни на сході, дуже хочеться, щоб кожний українець дотримувався заповідей, які декламувала поетеса.

















































Джерела інформації:







































































































Коментарі