Перейти до основного вмісту



ПРО АКТУАЛЬНІ ПРОФЕСІЇ НА СЬОГОДНІШНЬОМУ РИНКУ ПРАЦІ



Завершальним етапом психологічної та практичної підготовки учнів до трудової діяльності є їх правильна професійна орієнтація. Вперше питання вибору майбутньої професії у дитини постає ще в школі. Саме тоді, на початковому етапі вступу в доросле життя, школярів охоплює розгубленість куди піти вчитися, що робити після школи, як зробити правильний вибір професії, який зумовить моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці. 

Щоб завтра не опинитися на узбіччі життя і пізніше не шкодувати про невірно зроблений крок, школярам необхідна допомога дорослих, але допомога розумна, виважена. Тому, велику роль в професійній орієнтації молоді відіграє тісна співпраця батьків, педагогів та фахівців служби зайнятості. 

Днями, спеціаліст Яворівської РФ ЛОЦЗ взяла участь у загально шкільних зборах Верблянської ЗОШ І-ІІІ ст., та поінформувала учасників заходу про актуальні професії на сьогоднішньому ринку праці та на перспективу (професії майбутнього). Звернулася до батьків з проханням дати дітям право вибору майбутньої професії, обговоривши з ними усі можливі «за» і «проти», особистісні якості дитини та не картати за помилку у виборі, бо її в бесіді можна завжди виправити.




Джерело інформації:

Коментарі