Перейти до основного вмісту


ЄВРО-2020. ЗБІРНА УКРАЇНИ ПЕРЕМОГЛА КОМАНДУ ЛИТВИ. ДЗІДЗЬО ВИКОНАВ ГІМН УКРАЇНИ ПЕРЕД МАТЧЕМ ЗБІРНОЇ (ІНТЕРВ'Ю)





У домашньому поєдинку відбору Євро-2020 збірна України забила у ворота Литви два сухі м'ячі. Автором обох став півзахисник Руслан Маліновський. Герой матчу поділився своїми враженнями від гри.

«Я згоден із тим, що Литва - це певною мірою моя команда. Адже я забив за збірну п'ять м'ячів, і три з них - у ворота литовців. По суті, у мене були два моменти, й обидва вдалося реалізувати. Але не потрібно робити з цього щось надприродне, оскільки ми зобов'язані були вигравати в цьому матчі. Що, власне, і зробили - перемогли і взяли три очки. На даний момент у нас попереду також дуже важлива гра - із Португалією», - зазначив хавбек збірної України.

«Збірна Литви грала дуже низько, у дві лінії. Суперник буквально сів на свою штрафну і навіть не пресингував. Він повністю віддав нам м'яч, але, незважаючи на це, було важко. Можливо, варто було трохи підняти темп, грати ширше, щоб з'являлися вільні зони. Усе стало на свої місця тоді, коли ми забили. У другому таймі вже було легше, почали виникати моменти, і ми діяли краще, адже в нас команда, яка вміє грати у футбол», - сказав Руслан.

«Якщо подивитися на перший гол, то дуже нестандартно зіграв Жуніор Мораес. Це з боку глядачів, можливо, здалося, що це проста стінка. Але він продемонстрував усім своїм видом, що буде йти в центр, а насправді віддав мені пас п'ятою. Цієї передачі ніхто не очікував, й у мене з'явилося більше простору, і я пробив. А за другий гол, звичайно, подяка Андрієві Ярмоленку, який заробив штрафний. Якби він не пішов в обводку, і на ньому не сфолили, нічого б і не було», - підкреслив Маліновський.

«Коли забивав другий м'яч, я краще бачив положення воротаря, ніж у першому епізоді. Там я намагався низом щільно пробити, а у випадку зі штрафним у мене було набагато більше часу, щоб оцінити ситуацію. Тепер нам потрібно добре відпочити й відновитися до гри з Португалією. Після того, як ми забили другий м'яч, ми почали трохи економити сили. І хоча сьогодні я віддав багато сил за 90 хвилин, не думаю, що це буде проблемою в матчі з португальцями.

Не можу виділити явного фаворита у майбутньому поєдинку. Ми будемо грати вдома, при повному стадіоні, тому шанси - 50 на 50. Ми гратимемо у свою гру, а результат... Подивимося. Будемо грати на перемогу, але нічия, думаю, теж буде позитивним результатом», - підсумував півзахисник української команди.

Нагадаємо, що поєдинок збірних України та Португалії в рамках відбору Євро-2020 відбудеться 14 жовтня в Києві на НСК «Олімпійський» (початок - о 21.45).

_________________________________________________________________________________


Стартовий склад збірної України підтвердив серйозне ставлення господарів до чергової зустрічі із суперником, якого вони місяць тому впевнено обіграли на виїзді (3:0). Незважаючи на поєдинок із чемпіонами Європи, португальцями, який чекає на синьо-жовтих уже за три дні, на ОСК «Металіст» у п’ятницю були задіяні майже всі основні виконавці.

У порівнянні з вересневою грою з литовцями серед перших 11-ти відбулися дві зміни: замість Миколенка, який через ушкодження пропустив кілька тренувань, вийшов Соболь, а Яремчука на вістрі змінив Мораес. Таким чином, дещо незвично виглядав лівий фланг команди Шевченка, на якому мала діяти зв’язка у складі Соболя та Марлоса, що раніше разом не грали.

Утім, як показала гра, насправді Марлос часто зміщувався ближче до центру, залишаючи бровку в розпорядженні Едуарда. До речі, саме з лівого флангу й прийшла перша загроза воротам гостей: уже на 3-й хвилині після подачі Соболя головою завдавав небезпечного удару по воротах Мораес, але дещо схибив. Так само, як трохи згодом і Марлос, що пробивав із лінії штрафного, і Степаненко, який підключився до розіграшу кутового. А момент, що завершився виведенням на удар Зінченка, став четвертим у збірної України за 12 стартових хвилин.

Бурхливий початок задав тональність грі, яка й у подальшому виглядала цікаво й емоційно та прогнозовано проходила за домінування синьо-жовтих. Після втрати м’яча українці, як правило, одразу ж великими силами вступали у відбір на чужій половині поля, не дозволяючи суперникам розпочати вибудовувати атаки.

Але подолати щільний захист литовської збірної господарям вдалося лише на 29-й хвилині. Нарешті один із численних ударів виявився влучним: Маліновський із Мораесом по центру удвох пройшли оборонні конструкції суперника, і Руслан невідпорно пробив низом. А за три хвилини вже Ярмоленко міг подвоїти рахунок, але влучив у поперечину.

У другому таймі збірна України дещо знизила інтенсивність дій, але загалом продовжувала тримати хід подій під контролем. І на 58-й хвилині Маліновському вдався ще один результативний удар. Ярмоленко заробив штрафний, а Руслан відзначився зі стандарту. Чудовий шанс зробити рахунок розгромним мав Зінченко, але не влучив у ворота з передачі Соболя. Литовці ж першу гольову нагоду в матчі створили на 83-й хвилині, але Пятов впорався з ударом Вербіцкаса.

Команда Андрія Шевченка здобула п’яту перемогу у відбірному турнірі поспіль та ще на крок наблизилася до здобуття путівки на Євро-2020.


Джерела інформації:

Коментарі