Перейти до основного вмісту


6 ВЕРЕСНЯ 2019 РОКУ В ЯВОРІВСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВІДБУВСЯ БРИФІНГ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ ЯВОРІВЩИНИ ТА ПІДГОТОВКИ ДО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ 2019-2020



Про підготовку до нового навчального року, НУШ, харчування та оздоровлення учнів та інше говорили голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, заступник голови Яворівської РДА Назар Сойко та начальник відділу освіти РДА Володимир Байда.

Велика увага приділяється зміцненню та вдосконаленню матеріально-технічної бази закладів освіти району. 
Субвенція з обласного бюджету в сумі 1400,0 тис грн на оновлення кабінетів природничо-математичного циклу (ОЗ «Новояворівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 800 тис. грн, Шклівська ЗОШ І-ІІІ ступенів – 600 тис. грн.) та 1683,9 тис. грн для придбання персональних комп’ютерів для закладів освіти.
З районного бюджету на капітальні видатки виділено 27200,9 тис. грн
У всіх навчальних закладах проходять поточні ремонтні роботи (фарбування стін, вікон, дверей, підлоги). За період 09.18-08.19 було закуплено матеріалів на 542 469 грн.

У районному бюджеті було виділено 1,8 млн грн на оздоровлення та відпочинок дітей пільгових категорій. Відбувся відпочинок 339 школярів у таборі «Лісотехнік» Миколаївської області.
Протягом навчального року значна увага приділялась національно-патріотичному та правовому вихованню учнів – проведено ряд заходів щодо відзначення пам’ятних дат. Виділено 546,2 тис. грн. 
Учасники ІІІ етапу олімпіад були нагороджені преміями на суму 49 950 грн., учасники ІV етапу 18 тис.грн, а педагоги -207 тис.грн на виконання районної Програми "Обдаровані діти"
Новояворівський НВК «ЗОШ ІІ ст.- ліцей» та Яворівська гімназія ім. Осипа Маковея Яворівської райради ввійшли в ТОП 10 найкращих загальноосвітніх закладів Львівщини за результатами ЗНО-2019.

"В цьому році за парти сіли 16 тисяч 600 учнів. Для учнів 1 класу закупили 1736 парт, закуплено дидактичні матеріали, кожен вчитель 1 класу отримав ноутбук тощо", - повідомив Володимир Байда.

"За останні кілька років за кошти районного бюджету було збудовано більше 10 об'єктів, які розпочато "з нуля". В цьому році тривають роботи на 59 об'єктах, 20 з яких вже завершені і це є хороший показник", - зазначив Володимир Сичак. - "У всіх навчальних закладах проведено капітальні та поточні ремонти шкільних приміщень, проведено благоустрій територій, капітальні та поточні ремонти їдалень та інших приміщень".

"Важливим є той факт, що збільшилося число учнів, які йдуть в 10 клас", - повідомив Назар Сойко


Коментарі