Перейти до основного вмісту


СЬОГОДНІ Б ЙОМУ ВИПОВНИЛОСЯ 24 ...

6 вересня, у День народження Мар'яна Корчака, біля його могили відбулася панахида.

У молебні за душу Мар'яна Корчака та Богдана Слободи взяли участь керівник апарату Яворівської РДА Зоряна Мірило, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, в.о. директора Яворівського районного центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді Оксана Білан-Звізло рідні та близькі, учні та вчителі Шклівської ЗОШ І-ІІІст. ім.Мар'яна Корчака.
_________________________________
Мар'ян Корчак ( "Хитрий") народився 6 вересня 1995 року в смт Шкло, що на Львівщині.
Закінчив ВПУ №29 в місті Львів.
Був троюрідним братом відомого журналіста Георгія Гонгадзе.

У 2016 році приєднався до Національно-Визвольного Руху "Правий сектор". Влітку цього ж року, воїн Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" 1-ї окремої штурмової роти, відправився на фронт.

25 травня 2018 року, в результаті артилерійського обстрілу українських позицій від осколкового поранення «Хитрий» загинув. Місце загибелі: в околицях н.п. Зайцеве на Горлівському напрямку Донецької обл.

У нього залишилися батьки, брат і сестра.

"25 травня 2018 р. в районі села Зайцеве, Донецької області, близько 5 ранку артилерія московського агресора відкрила вогонь по наших захисниках. Крили снарядами 152-го калібру. Обстріл тривав до 30 хвилин. Коли все затихло, Мар'ян взяв медичний рюкзак і побіг до побратимів у бліндаж, щоб перевірити, чи живі побратими, які там були. Коли доброволець біг до них, з боку росіян був випущений ще один снаряд, який став для 22-річного львів'янина смертельним. Він біг рятувати друзів і загинув сам", - зі слів журналіста Ухмана.

Відзнака «Бойовий Хрест Корпусу» (посмертно, № відзн. 054. Наказ № 145/18 від 28 листопада 2018 року)






Джерела інформації:

Коментарі