Перейти до основного вмісту


ВІДКРИТО МЕМОРІАЛЬНИЙ ЗНАК НА ЧЕСТЬ МАР’ЯНА КОРЧАКА ТА БОГДАНА СЛОБОДИ


Сьогодні, 20 вересня, відкрили меморіальний знак на честь Мар’яна Корчака та Богдана Слободи, на фасаді Шклівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Мар’яна Корчака, в якій навчалися хлопці.

Подія зібрала керівництво району, духівництво, рідних, друзів та побратимів загиблих, вчителів та учнів школи, у якій в різний час навчалися загиблі Герої України.

Присутні вшанували загиблих воїнів хвилиною мовчання. Після урочистого відкриття меморіальної дошки присутні поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на честь Героїв та запалили лампадки.

"Ми маючи можливість бути самим собою, завдячуємо цим героям за те, що розмовляємо рідною мовою і будуємо плани в своїй державі", - зазначив заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх. - "Ми маємо будувати сильну державу, продовжувати бути сильною нацією і це буде найбільшою вдячністю нашим захисникам".

Довідка: 

Мар’ян у 2016 році приєднався до Національно-Визвольного Руху "Правий сектор". Влітку цього ж року, воїн Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" 1-ї окремої штурмової роти, відправився на фронт. 25 травня 2018 року, в результаті артилерійського обстрілу українських позицій друг «Хитрий» загинув. Бійцеві було 22. 

Богдан був випускником Академії сухопутних військ, після закінчення покликаний за контрактом в 128 гірничо-штурмову бригаду. Прослужити устиг рік. 7 березня 2019 року загинув від кульового поранення, яке отримав у Донецькій області в районі проведення ООС. Лейтенанту було 21.
















Джерело інформації:

Коментарі